Enerji ve Besin Tablosu/ Nutrition Factd |
||
|
100 gr |
150 gr |
Enerji/Energy (kcal-kj) |
244/1.017 |
365/1.526 |
Yağ/fat (g) |
1.5 |
2.4 |
Doymuş yağ/saturated fat (g) |
0.6 |
0.9 |
Karbonhidrat/Carbonhydrate(g) |
40 |
60 |
Şeker/Sugar(g) |
1.6 |
2.4 |
Lif/Fiber(g) |
6.6 |
9.9 |
Protein/Protein(g) |
21 |
31 |
Tuz/Salt (g) |
0.6 |
0.9 |
-Protein diyet döneminde hem ana öğünlerde hem de ara öğünlerde tercih edilebilecek faydalı bir besin grubudur.Yüksek protein içeren atıştırmalıklar, diyet yaparken “ne yesem” kaygısını ortadan kaldırmaktadır.
-Yapılan birçok çalışma, protein tüketmenin karbonhidrat ve yağ tüketmekten daha doyurucu olduğunu göstermiştir. Diyetlerde ihtiyaç duyulan tokluk hissi, yüksek proteinli besinlerle sağlanır.
-Proteinli yiyeceklerin glisemik indeksleri daha düşüktür; karbonhidratlar gibi kan şekerini hızlı yükseltmezler vekan şekerinde daha az dalgalanmalara sebep olurlar. Böylece sık acıkmaların ve gereksiz kalori alımının önüne geçilir
-Araştırmalar göstermektedir ki kalorileri aynı bile olsa proteini yüksek atıştırmalıklar zayıflama sürecinde yağsız vücut kütlesinin daha fazla tutulmasını sağlar ve böylece vücut kas dokusunu korumuş olur. Kas kütlesi korunan bireyler daha kolay kilo verirler.